Udruga Naš život organizirala druženje povodom Međunarodnog dana starijih osoba

33

Udruga za razvoj lokalne zajednice “Naš život” Petrinja pod pokroviteljstvom Grada Petrinje povodom Međunarodnog dana starijih osoba organizirala je u Maloj dvorani Hrvatskog doma u Petrinji druženje s korisnicima iz projekta “Zaželi – Zajedno u trećoj dobi”.

Izvor: FB Rad za naš grad

Pozivu na obilježavanje odazvao si i gradonačelnik Grada Petrinje, Darinko Dumbović koji je ovom prigodom istaknuo kako populaciju osoba treće životne dobi čine različiti ljudi koji su grad učinili gradom.

Izvor: FB Rad za naš grad

“Ja mislim da su ovo danas krasni dani kada trebamo obilježiti Međunarodni dan starijih osoba i mislim da je taj dan zapravo poštovanje prema svim generacijama, pogotovo ona generacija koja ima tu svoju starosnu i zlatnu dob, mogu se veseliti, družiti, mogu dati poruku mladima kako treba živjeti i kako doživjeti starost, a da ona bude ugodna. Znamo da je to generacija koja je stvarala prošlost, koja je u svojoj prošlosti dizala grad, obitelj, bila je stup društva i oni to sada gledaju sa jedne iskusne razine s koje gledaju mlađe od sebe, svoje unuke, i imali su sreću da imaju svoju obitelj i mislim da imaju ono što je najvažnije, a to je od svakog sustava garanciju da mogu živjeti dostojanstveno od onoga što su pružili kroz svoj život”– rekao je gradonačelnik.

Izvor: FB Rad za naš grad

Predsjednica Udruge “Naš život” Petrinja, Rada Vlak izrazila je zadovoljstvo velikim odazivom građana treće životne dobi te se zahvalila gradonačelniku Dumboviću na podršci njihovoj Udruzi kao i ravnateljici Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača prim. Marini Kovač, dr. med., koja im pomaže u provedbi njihovih projekata kao struka i logistika. Prim. Marina Kovač, dr. med., koordinatorica zdravstvenih projekata u Gradu Petrinji je pohvalila ovakva događanja:

Izvor: FB Rad za naš grad

“Obzirom da sve što smo radili kroz Petrinjsku kuću zdravlja i što radi Udruga Naš život i sve udruge koje se takvim aktivnostima odazivaju, upravo je cilj da pokažemo da nismo zaboravili osobe treće životne dobi, tim više što je danas poznato da takve osobe ako imaju jednu kvalitetnu podršku sredine u kojoj žive, ako imaju jednu značajnu podršku zdravstvenih stručnjaka i svih drugih koji se bave osobama treće životne dobi, mogu itekako pridonijeti da ta kvaliteta života starijih osoba bude itekako dobra i da na takav način pomognemo da oni i dalje, bez obzira na svoju dob, participiraju vrlo aktivno, sukladno svojim mogućnostima u životu svoje zajednice”.

Izvor: FB Rad za naš grad

Obilježavanju su prisustvovale brojne udruge među kojima je i Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i Udruga za pomoć starijim osobama.

Izvor: FB Rad za naš grad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here