U prostoru Vatrogasnog doma DVD-a Mladost Sisak održana je svečana sjednica u čast 25. godišnjice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Siska. Na sjednici su nazočili mnogobrojni članovi i gosti, među kojima je bio i dožupan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak, koji je pojasnio važnost ove udruge:
“UHDDR grada Siska danas obilježava 25 godišnjicu svoga rada. U proteklih 25 godina rada udruga je realizirala brojne progarame i projekte koji su bili usmjereni na očuvanje digniteta Domovinskoga rata. Udruga je također, organizirala brojne manifestacije kojima su obilježili važne događaje i datume iz vremena Domovinskog rata, s osobitim naglaskom na obilježavanje pogibije hrvatskih dragovoljaca i hrvatskih branitelja s područja grada Siska.”

Fotografija FotoBanovina.

O radu udruge i aktivnostima u proteklih 25 godina rekao je predsjednik Antun Pereković: “03. rujna 1993. godine UHDDR-a Grada Siska je osnovana u Sisku. Naime, već je u mjesecu lipnju iste godine osnovana Udruga dragovoljaca. Cilj je bio pomoći ljudima koji su bili protjerani iz svojih domova, jer znamo da je Sisak bio prva crta obrane.
Najvažnije nam je bilo bitno psihološko osnaživanje branitelja tada.”

Fotografija FotoBanovina.

Nakon službenog dijela sjednice druženje je nastavljeno uz zabavni program i svečani domjenak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here