Uhićen kamatar koji je godinama iznuđivao novac

Nakon isplaćenog duga, nastavio je prijetiti i otuđivati novac

296
Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protupravna naplata“  na štetu 59-godišnjaka.

Naime, tijekom 2013. godine oštećeni je od osumnjičenog 43-godišnjaka posudio određeni novčani iznos koji mu je obećao vratiti u ratama, što je i učinio sredinom 2014. godine, međutim osumnjičeni se s time nije složio te je zaprijetio oštećenom koji je zbog straha za vlastiti život nastavio mjesečno davati određeni novčani iznos sve do unazad tridesetak dana.

Tada je, u siječnju 2022. godine, kada osumnjičenom nije dao određeni novčani iznos, 43-godišnjak došao na adresu u Dubravi te metalnim predmetom napao oštećenog i verbalno mu zaprijetio. Sredinom veljače 2022. godine 43-godišnjak je i putem telefon stupio u kontakt s oštećenim te mu zaprijetio fizičkim nasiljem ukoliko mu ne preda određeni novčani iznos zbog nepostojećeg dugovanja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime