Uhićeno više pripadnika splitskog narko miljea

Policija kaže da je riječ o ozbiljnim igračima koji su pripadnicima suprotnih klanova palili kafiće, dovodeći u opasnost živote i imovinu

748

Splitska policija je u koordinaciji s Uskokom uhitila više osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, a prema neslužbenim podacima radi se o pripadnicima narko scene od ranije poznatima u policijskim krugovima.

Splitska policija potvrdila je danas da je uhićeno više osoba te da je u tijeku kriminalističko istraživanje u koordinaciji s Uskokom nakon čega će moći iznijeti više informacija.

Uhićene osobe se prema neslužbenim podacima tereti da su unazad godinu dana u sastavu zločinačkog udruženja počinili kaznena djela uzrokovana međusobnim sukobima unutar kriminalnih skupina na splitskom području.

Pripadnici narko miljea navodno su ozbiljni igrači koji su se organizirali unutar svoje skupine kako bi ratovali s drugom skupinom radi preuzimanja kontrole nad poslovanjem u narkobiznisu.

Pritom su pripadnicima suprotnih klanova palili kafiće, dovodeći u opasnost živote i imovinu.

Među uhićenima je po pisanju Jutarnjeg lista Dean Majstorović zvan Điđi, poznat i po tome što je preživio dva atentata, ali i zbog preprodaje 17 kilograma marihuane zbog čega je odslužio zatvorsku kaznu. Terete ga navodno da je bio šef zločinačke skupine koja se bavila paljevinama lokala.

Uz njega u srijedu ujutro su privedeni Ivan Šunjić i Luka Buzdovačić zvani Sken koji je poznat po pucnjavi ispred popularnog kafića “Krom” kada su on i Željko Rajić, šef zločinačke udruge koji je trenutno u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama ranili tri osobe.

Pretrage stanova, pišu mediji odvijale su se na više lokacija u Splitu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime