U Hrvatskoj Kostajnici još su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave, no iako je vodostaj Une u 13 sati iznosio 432 centimetra s tendencijom rasta, situacija na terenu je pod kontrolom, nisu ugroženi niti mještani, niti njihova imovina, a osiguran je i dovoljan broj cisterni sa pitkom vodom.

Na terenu sve raspoložive službe

Ipak, da tako ostane osim DVD-a Hrvatska Kostajnica, volontera Gradskog društva Crvenog križa i pripadnika HGSS-a brinu i dobrovoljna vatrogasna društva susjednih gradova, pa su u pomoć oko izgradnje i učvršćivanja nasipa od jumbo vreća priskočili DVD Sisak, DVD Lipovljani, DVD Oroslavje, DVD Majur, DVD Donji Kukuruzari i DVD Selište Kostajničko.

VEZANE VIJESTI
Una u Hrvatskoj Kostajnici prijeti poplavom, Djed odronima

Tatjana Dovranić Kardaš iz Hrvatskih voda poručila je kako je stanje na terenu zadovoljavajuće i da se rade završni radovi oko podizanja zečjeg nasipa.

Podsjetimo, nakon izvanrednih mjera koje su trenutačno na snazi, ukoliko vodostaj dosegne 450 centimetara, bit će proglašeno izvanredno stanje. Situaciju na terenu teško je predvidjeti jer ovisi i o oborinama u susjednoj Bosni i Hercegovini te rastu vodostaja rijeke Sane koja je najveća desna pritoka rijeke Une.

Vodostaj Une pratite na internetskoj stranici.

VEZANE VIJESTI
Ekskluzivno: Hrvatska Kostajnica u obrani od poplava!

Upozorenja i savjete za mještane na područjima ugroženima mogućom poplavom izdali su i iz Hrvatske Gorske službe spašavanja:

Foto: Facebook DVD Hrvatska Kostajnica

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here