Uručene potvrde pomoćnicima u nastavi

196

Nakon što su i ove školske godine dodijeljena bespovratna sredstva u okviru natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ iz Europskog socijalnog fonda, u četvrtak 14. siječnja u sisačkoj Gimnaziji dodijeljene su potvrde pomoćnicima koji su završili edukaciju. Riječ je o iznosu od 2,491,000 kuna kojima će se kroz Projekt „Zajedno do jednakih mogućnosti – inkluzijom do cjelovitog obrazovanja“ financirati rad 78 pomoćnika u nastavi koji će pružiti neposrednu pomoć za 90 učenika s teškoćama u razvoju u školama Sisačko – moslavačke županije. Upravo je u ime Županije potvrde pomoćnicima uručila zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević:

TON


Renata Fridrih predsjednica Društva Naša djeca Sisak pojasnila je da se Program pomoćnika u nastavi odvija već drugu godinu zaredom:

TON

Odabir postupka obavlja škola, odnosno ravnatelj sa stručnim suradnicima, a prednost pri zapošljavanju su imale osobe koje su već bile pomoćnici u nastavi ili koje već imaju pedagošku struku. Ono što se najviše očekuje od države je to da će pomoćnici u nastavi postati trajna mjera, a postoje naznake da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ima namjeru to i potvrditi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here