Uskoro energetska obnova Učiteljskog fakulteta

923

Učiteljski fakultet u Petrinji dobio je 3,7 milijuna kn za Projekt energetske obnove zgrade fakulteta koji je sufinanciran od strane EU fonda za regionalni razvoj. Odobrena su sredstva u iznosu 2.260.000 kn, dok će preostali iznos pokriti fakultet iz svojih sredstava. Svoju pomoć ponudila je Sisačko-moslavačka županija, s kojom fakultet ima odličnu suradnju, istaknuo je dekan Ivan Prskalo: “Naravno da je Županija zainteresirana za kvalitetu i to svaki put pokazuje i bez formalnih sporazuma. Uvijek smo se mogli osloninti na našeg župana Ivu Žinića, jer kad bi se pojavio kakav problem, on je uvijek rado uskočio. Obnovom zgrade u ovom dijelu gdje će se štedjeti, a to nam je svima zadaća, jer se danas pokazuje civilizacijska vrijednost ekološke svijesti prije svega u bespotrebnom trošenju energije. Ako se zna da se ova zgrada oduvijek grije na lož ulje, a to je najskuplji energent, i energent koji nije poželjan, ovakva energetska obnova će puno značiti.”

Prskalo je dodao da je Učiteljski fakultet jedini fakultet Sveučilišta u Zagrebu koji je povukao sredstva iz fondova. Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić naglasio je da se Županija uvijek rado odaziva za pomoć u financiranju obrazovanja, od onog osnovnoškolskog do fakultetskog: “Sretni smo što smo sveučilišna županija i što imamo dva fakulteta. Želimo još i više napraviti i vizija i želja nam je u županiji osnovati sveučilište. Želim naglasiti da ovaj sporazum od 300.000 kn će se vjerojatno još oplemeniti sredstvima Grada i ostalim, vlastitim sredstvima i da će projekt vrlo brzo biti realiziran.”
Već u siječnju krenut će se u javnu nabavu, a prosinac 2018. je datum do kojega bi projekt trebao biti realiziran. Sporazum o zajedničkom financiranju potpisali su u ime Učiteljskog fakulteta dekan Ivan Prskalo te u ime Sisačko-moslavačke županije župan Ivo Žinić.

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here