Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije u suradnji s Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije i ove će godine raspisati natječaj za najbolji likovni i literarni rad učenika osnovnih škola od I. do VIII. razreda iz područja vatrogastva. Radovi će se moći slati na natječaj od 20. veljače do 20. ožujka 2017. godine, a već sad želimo potaknuti učenike na stvaranje što kreativnijih radova.

Cilj natječaja je podizanje svijesti o važnosti zaštite od požara te popularizacija vatrogastva među mladima. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi učenici osnovnih škola s područja Zagrebačke županije, a teme radova moraju biti vezane uz vatrogastvo – vatrogasci, vatrogasna vozila, vatrogasna oprema, požari, poplave, spašavanje ljudi i imovine i slično.

VEZANE VIJESTI
Osnovnoškolce će prvi dan škole na klupama dočekati besplatni udžbenici

Natječaj se raspisuje u tri (3) skupine:

1. Likovni radovi učenika i učenica od:

a) I. – IV. razreda osnovne škole
b) V. do VIII. razreda osnovne škole

2. Literarni radovi učenika i učenica od:

a) I. – IV. razreda osnovne škole
b) V. do VIII. razreda osnovne škole

3. Radovi djece s posebnim potrebama (s poteškoćama u razvoju):

a) Likovni radovi
b) Literarni radovi

Izrada likovnih radova dozvoljena je svim stilovima i tehnikama, a literarni radovi mogu biti u svim vrstama. Pritom svaki učenik u ovom natječaju može sudjelovati samo s jednim likovnim ili jednim literarnim radom.

VEZANE VIJESTI
Župan Kožić obišao osnovne škole u Prigorju Brdovečkom i Mariji Gorici

Pristigli radovi prvo će proći autorizaciju od strane organizatora natječaja, nakon čega će radovi koji zadovoljavaju uvjete natječaja biti objavljeni na Internet stranici www.vzzz.hr te počinje faza on-line glasovanja za najbolje radove. On-line glasovanje za najbolje radove trajat će od 3. travnja do 10. travnja 2017. godine, a svatko može samo jednom glasovati za jedan likovni te jedan literarni rad.

Tekst natječaja i prijavnica nalaze se ovdje, a  više informacija o natječaju može se pronaći na stranicama www.vzzz.hr ili putem e-maila: vzzz@zg.t-com.hr.

Foto: Zagrebačka županija

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here