Vrlo uspješan nastup Tigrova na Darfestu

360

U organizaciji KK Daruvar u subotu, 14. listopada održan je 17. Karate Darfest na kojem je nastupalo oko 350 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Mađarske. Za KK Tigar nastupalo je 28 natjecatelja, ovog puta uz stare borce svoj rad testirali su i najmlađi natjecatelji.
Najmlađi natjecatelj, Jakov Radošević, ima samo pet godina i nastupao je u kategoriji cicibana gdje je pomeo konkurenciju sve do samog finala te osvojio srebrnu medalju. Tin Glavinić je također ciciban, ali s ponešto većim iskustvom te je radio službenu kategoriju u kojoj mu nije bilo ravnog sve do finala gdje je ipak uzeo srebrnu medalju.U kategoriji cicibanki Karla Golomboš bila je čvrsta do samog kraja, izgubivši u polufinalu, no u repasažu nije posustala i zgrabila je broncu. U nešto starijoj kategoriji mlađih učenica (8,9KYU) svoj je rad i borbenost pokazala Lara Pahić osvojivši broncu. U kategoriji učenica (8,9KYU) Dora Kirin i Leonarda Stipić nisu krile želju za pobjedom i u repasažu izborile bronce.  Uz osvajače medalja za mlađe natjecatelje KK Tigar nastupali su Lana Flekač, Marija Babić, Mara Rožanković, Petra Bobinac, Katarina Novaković, Leo Ovanin, Luka Kirin, David Makar i Domagoj Lisec kojima je ovoga puta medalja izmakla. Naši  „malci“ su tek na početku svog karate puta i ovo je tek prva stepenica , za malo vremena naučili su puno toga i ovim rezultatima i svojim radom,  svi oni, učinili su svoje trenere ponosnima.

VEZANE VIJESTI
Upornošću i treninzima do vrhunskih rezultata


Za staru natjecateljku ekipu u katama su nastupali Vanja Šabić i Andreas Glavaš. Vanja nije posustajala do polufinala gdje je izgubila od starije protivnice, ali u repasažu se izborila za broncu. Andreas Glavaš  nije uspio izboriti finale u kategoriji juniora te je ovog puta uzeo broncu. Andreasov rad i trud na treninzima polako, ali sigurno dolaze do izražaja. U kategoriji učenika -46 kg brončanim sjajem zablistao je Vanja Dukić. Njegov klupski kolega  Lovro Vujić ovoga je puta imao manje sportske sreće te je ostao bez medalje. U kategoriji učenika +46 kg u formu se polako vraća Mislav Plesivčak osvojivši 3. mjesto. Borna Ovanin nastupao je u kategoriji mlađih kadeta -57kg  i nije uspio stati na postolje, ali je postao bogatiji za jedno iskustvo. Korina Klarić svoju je borbenost dokazala brončanom medaljom u kategoriji učenica -36kg. U nešto težoj kategoriji učenica Lana Golomboš stala je na sam tron i zablistala zlatnim sjajem. Prošli turnir Roko Dumbović zagrijao se s dvije bronce, a ove subote potvrdio je svoju formu protiv nešto viših i težih mladića te se okitio zlatom. Na sam tron ovoga puta stala je Nikolina Golomboš u kategotiji mlađih kadetkinja -55kg koja se nakon duže pauze od ozlijede vratila sa stilom. Luka Stefano Ciprić u kategoriji kadeta -70 kg standardno čisti ovu kategoriju do samog vrha. Tia Škrljac ovoga puta nije izborila finale, kao ni Lucija Bunjevac , ali su pokazale da su tigrice i zablistale u brončanom sjaju.
Naši „malci“ obogatili su se za još jedno karate iskustvo, a naši borci još jednom su potvrdili svoju formu koja nebi bila tako dobra bez njihovog rada, ali i rada njihovih trenera koje su još jednom učinili jako ponosnima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here