Stanovnica Čigoča Snježana Sever opazila je neobično ponašanje mlade rode u gnijezdu koje je smješteno na krovu njezine staje. Mlada roda nije mogla hodati niti letjeti. Naime, oko nogu joj se zaplela špaga za baliranje sijena.

U pomoć je pozvala djelatnike Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje i HEP-a, a zahtjevna je intervencija urodila plodom.

Djelatnici Terenske jedinice Sunja Elektre Sisak stigli su vozilom s dizalicom, a djelatnici Parka pomogli su u oslobađanju rode. Zbog stresnog je događaja roda bila vidno iznemogla, pa će idućih dana biti pod dodatnim nadzorom djelatnika Parka prirode.

VEZANE VIJESTI
Veći izdaci za poduzetnike, struja poskupila od 20 do 30 posto

Hvala djelatnicima HEP-a koji su između velikih intervencija uzrokovanih olujnim nevremenom došli nam pomaći u prilasku rodinu gnijezdu. Hvala i svim stanovnicima Parka koji budno prate i paze na naše zaštićene vrste životinja. Upravo su nam oni u tome najvrjedniji suradnici“, kazao je Ivor Stanivuković, ravnatelj Ustanove Park prirode Lonjsko polje.

Primjer je ovo što se događa kada se na zelenim površinama ostavljaju špage i ostali materijal neorganskog podrijetla, pa su djelatnici Parka zamolili građane na dodatnu brigu o stvarima koje iza sebe ostavljaju u prirodi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here