Uvjerljiva pobjeda gamerskog projekta PISMO, osvojili titulu najboljeg EU projekta

Riječ je o poduzetničkom inkubatoru za video igre smještenom u Novskoj, koji je postao prepoznatljiv i izvan granica zemlje

382
Arhiva Radio Banovine

Projekt PISMO Sisačko-moslavačke županije, odnosno njezine Razvojne agencije SIMORA-e odnio je uvjerljivu pobjedu u izboru za najbolji županijski EU projekt u kojem je u nešto manje od mjesec dana sudjelovalo čak 26 704 glasača, javlja zupan.hr.

Riječ je o poduzetničkom inkubatoru za video igre smještenom u Novskoj, koji je postao prepoznatljiv i izvan granica zemlje, a nakon kojega se planira i gradnja kampusa gaming industrije.

Projekt PISMO osvojio je 8051 glas, čak 30,15 posto ukupnog broja glasova. Drugo mjesto pripalo je projektu Mala Barka 2 Primorsko-goranske županije koji je osvojio 6 216 glasova, odnosno čak 23,28 posto, dok je treće mjesto pripalo projektu Pametne škole Brodsko-posavske  županije koji je osvojio 12,96 posto glasova, odnosno 3 462.

Inače, Izbor za najuspješnije EU projekte u Republici Hrvatskoj provodi Župan.hr u suradnji s Jutarnjim listom, Hrvatskom zajednicom županija te Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Cilj je pojačavanje svijesti o važnosti i potencijalu EU projekat u poboljšanju životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini, odnosno gospodarskog razvoja Hrvatske.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime