Uz prijetnju ubojstvom od Siščanina iznudio 45 tisuća kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku pokrenulo je istragu protiv 47-godišnjaka

144
Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku pokrenulo je istragu protiv 47-godišnjaka za kojeg se sumnja da je, uz prijetnju ubojstvom, od Siščanina iznudio 45 tisuća kuna.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, protiv hrvatskog državljanina (1973.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iznude, ispitalo osumnjičenika i donijelo rješenje o provođenju istrage, stoji u priopćenju.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 47-godišnjak od 30. prosinca 2019. do 19. rujna 2020., u cilju da se nepripadno okoristi, putem mobilne aplikacije nazivao hrvatskog državljanina (1979.) uz prijetnje da će ga ubiti i baciti mu bombu na kuću ako mu ne uplati određene novčane iznose. Osnovano se sumnja da je oštećenik, u strahu za svoj život, u više navrata okrivljeniku uplaćivao razne novčane iznose te mu u jednom navratu kupio i poslao mobitel. Okrivljenik si je, osnovano se sumnja, pribavio na opisani način korist u iznosu od gotovo 45 tisuća kuna.

Okrivljenik je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku nakon čega su mu, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, rješenjem naložene mjere opreza zabranom približavanja i kontaktiranja s oštećenikom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here