Uz turističku karticu Karlovačke županije do bolje ponude i popusta

34
Pixabay - Ilustracija

Karlovačka županija je u utorak predstavila “turističku karticu Karlovačke županije”, model umrežene ponude uz poticaje i popuste za turiste koji se odluče za više atrakcija, sadržaja i usluga u toj županiji.

Ona će se moći u papirnatom obliku s početkom srpnja dobiti u svim turističkim zajednicama i na svim najfrekventnijim destinacijama u županiji, te kod 230 partnera koji nude usluge u turizmu, čija će se ponuda vidjeti kada posjetitelj na svojoj kartici očita QR code. Kao posebno atraktivna odredišta izdvojene su Baraćeve špilje, Aquatika u Karlovcu i Ivanina kuća bajki u Ogulinu.

Viši savjetnik za razvoj i EU fondove Karlovačke županije Željko Fanjak rekao je na predstavljanju u Baraćevim šipljama da županija po prvi puta ima objedinjenu turističku ponudu i jednu mobilnu aplikaciju kroz koju će turisti dobiti ponudu u digitalnom obliku, a onda kroz registraciju u aplikaciju moći na odredištima ostvariti uštede i pogodnosti.

VEZANE VIJESTI
Loše prognoze za turističku sezonu: Dubrovnik će do lipnja izgubiti 30 milijuna kuna

Zamjenica župana Martina Furdek Hajdin istaknula je da je Karlovačka županija najposjećenija kontinentalna županija (ne računajući grad Zagreb), da se na podizanju standarda stalno radi, te vjeruje da će “turistička kartica” turizam učiniti još kvalitetnijim i konkurentnijim.

Turistička kartica je sastavni dio Strategije turističkog razvoja Karlovačke županije kroz koju se između ostalog želi produžiti boravak turista i bolje iskoristiti predsezonu i posezonu.

Ravnateljica Javne ustanove za upravljanje Značajnim krajobrazom Baraćeve špilje Tihana Oštrina rekla je da je nevezano za karticu ulaznica za razgledavanje Gornje Baraćeve špilje cijelog ovog ljeta 52 kune (za odrasle posjetitelje), a ne kao do sada 75 kuna, a kroz karticu se ustanova odlučila obiteljima ponuditi besplatni ulaz za djecu.

VEZANE VIJESTI
Sve bogatija adrenalinska ponuda u Nebojanu

“Cilj naše ustanove je proširenje sadržaja kao dodatni motiv za dolazak turista, primjerice gradit će se muzejski posjetiteljski centar Speleon, zatim “staza ledenog doba” (poučna šetnica), te još tri pješačke staze. To će se realizirati kroz tri europska projekta vrijedna 30 milijuna kuna”, rekla je Oštrina.

Značajni krajobraz Baraćeve špilje ima oko 150 speleoloških objekata od kojih je za razgledavanje podesna i otvorena samo Gornja Baraćeva špilja. U njoj su vrijedni paleontološki nalazi iz ledenog doba, ostaci špiljskog lava, nosoroga i špiljskog medvjeda te arheološki nalazi iz Srednjeg vijeka. Zanimljiva je geomorfološki, biospeleološki, ali i povijesno, jer je na ulazu ljudskom rukom građen zid iz vremena osmanlijskih provala, što znači da je riječ o utvrđenoj pećini, kao obrambenom objektu, o čemu se provodi istraživanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here