Vatrogasce DVD-a Mošćenica koji su osvojili prvo mjesto u Mikloušu ugostio gradonačelnik Dumbović

327

Gradonačelnik Grada Petrinje,Darinko Dumbović organizirao je prijam mladeži DVD –a Mošćenica u maloj vijećnici Grada Petrinje kako bi im čestitao na osvojenom prvom mjestu na kupu „Sveti Lovro“ u Mikloušu.
U mjestu Donji Mikoluš, kraj Čazme, organiziran je 2. kup DVD-a “Sveti Lovro” za pomladak na kojem je sudjelovalo 15 ekipa s područja cijele Hrvatske, a mladi članovi DVD Mošćenica osvojili su prvo mjesto sa ekipom muškog pomlatka u dobi od 6-12 godina.

Fotografija FotoBanovina.

Dumbović je malenim vatrogascima poželio dobrodošlicu u gradsku upravu gdje uvijek rado prima goste.

Fotografija FotoBanovina.

“Danas sam posebno sretan zato što ste došli vi, kao najmlađi prijatelji grada i mene osobno. Danas, prema vama i vašim ostvarenim rezultatima imam posebno poštovanje jer ste od mnogo ekipa osvojili prvo mjesto. Dobili ste pehare i vi ste prekrasan primjer koji daje snažnu poruku svim generacijama, a posebno svojim malim prijateljima, koji se mogu ugledati na vas. Vi ste se ugledali u Mošćenicu. U Mošćenici smo se rodili, tu živimo, tu su hrabri ljudi hrvatski branitelji i mnogi vatrogasci. Vatrogasci su, odmah poslije hrvatskih branitelja vama uzor, oni spašavanjem tuđih života, imovine i pomaganjem drugima čine dobra djela. Dobro ste istrenirani, možete doći brzo do crijeva, razmotati crijevo, trčati, nositi kante vode i doći do cilja. Odlično ste to napravili i zahvaljujem se vama, vašim roditeljima i onima koji vas uče i koji su vam dobar primjer. Kao prvi vatrogasac u gradu uvijek sam spreman pomoći, a moje iskustvo sa vatrogascima u zadnjih pet godina od kada sam na čelu grada je dobra suradnja s vatrogascima. Vi ste pravi mali ambasadori vatrogastva kojim pokazujete kako se ljubi i voli sredina u kojoj se živi. Budite ponosni, jer ono što naučite pamtite za sva vremena, jer najvažniji osjećaj je pomoći jedan drugome te nositi ga u sebi i gajiti, istaknuo je Dumbović.

VEZANE VIJESTI
I petrinjska Gradska tržnica sada ima mljekomat

Fotografija FotoBanovina.

Zapovjednik DVD-a Mošćenica i djelatnik JVP Grada Petrinje, Davor Mlinarić zahvalio se gradonačelniku Dumboviću na potpori i pomoći koju daje društvu, te je pohvalio voditeljice koje vježbaju s djecom kako bi rezultati bili što bolji, Aleksandru Komljenović, Josipu Capan, Kristinu Pavičić, Ivanu Josić. Posebnu zahvalu je uputio djeci koja su osvojila nagradu te dodao: Ima nas 35 -ero, imamo uvijek dvije do tri ekipe, djeca ne odustaju iako se bliži škola. Napomenuo bih kako sva djeca koja sudjeluju u vatrogascima imaju i niz drugih aktivnosti kojima se bave ,to su folklor i nogomet, te sve navedene aktivnosti odrađuju odlično. Na natjecanju u Mikloušu okupilo se 15 ekipa, a mi smo osvojili prvo mjesto s najboljim vremenom”.

VEZANE VIJESTI
NS REFORMISTI Izađimo na izbore za bolje sutra

Fotografija FotoBanovina.
Zapovjednik JVP Grada Petrinje Zvonimir Ljubičić, pohvalio je pobjednike kupa “Sveti Lovro” u Mikloušu te napomenuo kako trebaju vježbati i dalje i odlaziti na natjecanja.
Na samom kraju druženja gradonačelnik Dumbović je malene vatrogasce razveselio prigodnom nagradom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here