U akciju gašenja desetak požara na području Benkovca, Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije uputila je u subotu temeljem zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika RH na izvanrednu dislokaciju 14 vatrogasaca.
Osim pomoći u ljudstvu, Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije poslala je i 5 vozila od čega su 2 prijeko potrebne autocisterne.
Vatrogasci iz Vatrogasne postrojbe Ivanić-Grada, Vatrogasnih zajednica općina Kloštar Ivanić i Križ te Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivanić-Grad aktivno gase požare na terenu i po potrebi će biti premješteni na druge lokacije. Iako bura otežava gašenje, većina požara je lokalizirana i pod kontrolom.
Jutros su u ranim jutarnjim satima na gašenje požara u Zadarsku županiju krenuli i vatrogasci s područja Sisačko – moslavačke županije.
Na gašenje požara upućena su 4 Navalna vatrogasna vozila i jedno kombi vozilo sa 24 vatrogasca.
Trenutno odredište je područje Benkovca.
Predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić izvjestio je i kako je jedno navalno vatrogasno vozilo s vozačem i dva vatrogasca na redovnoj dislokaciji u Žigvošću kod Makarske te trojica vatrogasaca na dislokaciji u Šibeniku.

Foto: Ilustracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here