Vatrogasci upozoravaju na nepovoljne uvjete tijekom vikenda: Evo što poručuju

Navode pod kojim uvjetima ne bi trebali kontaktirati vatrogasce

193
Nakon izdanog upozorenja za olujna nevremena diljem Europe, ciklona koja je prouzrokovala brojne poplave nadvila se i i iznad Hrvatske zbog čega brojni vatrogasci ukazuju na pojačani oprez. Također, poručili su kako, u slučaju pojave bilo kojih problema, stoje na raspolaganju, ali dali su i nekoliko savjeta kako se ponašati u takvim uvjetima.
-Ususret najavljenom olujnom grmljavinskom nevremenu i izraženijim pljuskovima moguća su oštećenja na imovini te drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Zbog toga bi moglo doći do lokaliziranog poplavljivanja građevina uz prekid aktivnosti na otvorenom prostoru, odnosno težih uvjeta za vožnju zbog smanjene vidljivosti i mokrog kolnika. Za vrijeme i nakon nevremena zaprimamo na desetke poziva zabrinutih građana zbog prodiranja vode u i na objekte/podrume, kazali su vatrogasci.
-U slučaju potrebe za našom intervencijom nazovite 193 ili 112, poručuju iz DVD-a Kravarsko.
-Molimo Vas da ne opterećujete telefonske linije vatrogasnog operativnog centra zbog 2-3 cm vode, dodali su ukazujući na to da pumpe kojima raspolažu nažalost nisu u mogućnosti ispumpati vodu ispod 5 cm vode.
-U slučaju potrebe prvo će se rješavati prioriteti poput javnih objekata ili prometnica. Prije dolaska nevremena zaštitite svoje domove zatvaranjem prozora, podrumskih prostorija, sklanjanjem vozila na sigurnu udaljenost od mogućeg pada drveća te svih ostalih mogućih opasnosti, kazali su vatrogasci moleći još jednom za razumijevanje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime