VAŽNO UPOZORENJE POLICIJE Ne nasjedajte prevarama na društvenim mrežama

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare

2271

Policija traga za nepoznatim počiniteljem te još jednom upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare.

Umaška je policija u srijedu, 27. studenoga zaprimila prijavu 79-godišnje hrvatske državljanke da je prevarena za više tisuća kuna.

Naime, žena je prijavila da joj se krajem listopada putem društvene mreže javila osoba koja joj se predstavila kao daljnji bolesni rođak koji joj je želi donirati više stotina tisuća eura. Uputio ju je da se javi drugoj osobi, navodnom odvjetniku, koji će joj potvrditi nasljedstvo. Nakon što je žena kontaktirala drugu osobu te mu u dva navrata na bankovni račun uplatila iznos od više stotina eura,  shvatila je da je prevarena i odlučila događaj prijaviti policiji.

VEZANE VIJESTI
Policija traga za počiniteljem koji je opljačkao poslovnicu na području Gline

Policija traga za nepoznatim počiniteljem te još jednom upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here