Veleposlanik Turske u posjetu Zagrebačkoj županiji

462

U nastupnome posjetu Zagrebačkoj županiji boravio je danas veleposlanik Turske u RH Mustafa Babür Hizlan. Susreo se sa županom Stjepanom Kožićem i njegovim zamjenikom Hrvojem Frankićem.

Razgovaralo se, uz ostalo, o nastavku suradnje s Turskom razvojnom agencijom TIKA-om, koja je lani donirala sredstva za opremanje dječjeg igrališta, nabavu didaktičke opreme, uređenje kuhinje i administrativnog prostora Dječjeg vrtića Vrbovec te opremu i terensko vozilo Općini Žumberak za provedbu projekta „Pomoć u kući“. Na prijedlog župana dogovoreno je da se buduća suradnja fokusira na moguću pomoć TIKA-e prilikom gradnje i opremanja školskih objekata na prostoru županije.

Veleposlanika Babür Hizlana, koji je u Hrvatskoj tek dva mjeseca, posebno je zanimala razlika u odgovornostima gradonačelnika i župana te ustroj lokalne i regionalne samouprave. Župan ga je upoznao s nadležnostima  jedinica lokalne samouprave i poslovima koje obavlja Zagrebačka županija.

„Radujem se budućoj suradnji koja se može odvijati i preko ureda TIKA-e i preko našega veleposlanstva u Zagrebu“, rekao je Babür Hizlan.

Foto: Zagrebačka županija

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here