VELIKA FOTO GALERIJA Siščani proslavili Dan grada i zaštitnika svetog Kvirina

589

Siščani su proslavili Dan grada i blagdan svog nebeskog zaštitnika svetog Kvirina. Dan grada Sisak slavi se od 1994., a Kvirinovo od 2009., odnosno otkad je ponovno uspostavljena Sisačka biskupija.

O samom blagdanu više nam je rekao velečasni Vjekoslav Uvalić, trajni đakon.

“Zahvaljujući dragome Bogu i ovome lijepome danu, i sv. Kvirinu kao zaštitniku sisačke biskupije, prvim krščanskim stoljećima istinskim svjedočanstvom svojom krvlju koju je prolio za Isusa Krista. Naš grad Sisak, naša biskupija ima veliku čast u ovom procesnom dijelu sa svim vjernicima i svom crkvom na čelu s biskupima proslaviti to veliko slavlje kao zaštitnika našega nebeskoga da možemo biti svi radosni u miru i jedinstvu jedni s drugima. Procesija je zapravo znak svjedočanstva iskaza naše vjernosti prema Bogu i svim svetima koji su proslavili ime Božje.”

Blagdan sisačkog biskupa mučenika, sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i grada Siska, svečano je proslavljen misnim slavljem u bazilici sv. Kvirina. Misnom slavlju prethodila je svečana procesija od sisačke katedrale Uzvišenja svetog Križa, ulicama grada do bazilike sv. Kvirina u kojoj je sudjelovao velik broj vjernika. Među njima je bio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je svima čestitao dan grada:

VEZANE VIJESTI
Dijabetičko društvo grada Siska poziva vas na akcije u povodu Dana šećerne bolesti

“Veliki je to dan za ovaj grad. Čestitam biskupu, svim svećenicima ove biskupije sv. Kvirina – našeg zaštitnika. Neka ih čuva i neka im prosvjetli um i ono sve što rade da rade u korist ovog naroda. Svim građanima grada Siska čestitam sv. Kvirina, zaštitnika i Dan grada. Želim da ovaj grad zajedno sa županijom i s cijelom Hrvatskom napreduje na način da to ide u korist mladih ljudi da imaju gdje raditi da se imaju gdje školovati, i očekujem da će to tako u budućnosti biti”.

Proslava dana zaštitnika Sisačke biskupije, grada Siska i župe svetog Kvirina završena je u sklopu devetnice u čast svetom Kvirinu.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here