VELIKA GORICA Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana grada

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja

129

U povodu Dana grada Velike Gorice i blagdana nebeske zaštitnice svete Lucije u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.

Predsjednik Gradskog vijeća Darko Bekić pozdravio je prisutne i istaknuo da je ove godine na mnogim područjima našeg gradskog života ostvaren napredak i razvoj, a ni danas ne nedostaje odlučnosti u planiranju projekata za buduće razdoblje, a sve to u želji da život sugrađana bude sigurniji, sadržajniji i ugodniji:

“Upravo takav jedan plan u obliku Gradskog proračuna za 2023. godinu prije desetak dana donijelo je naše Gradsko vijeće. U rekordnom iznosu i prvi puta iskazanom u eurima, Gradskim proračunom za 2023. godinu želimo odgovoriti na sve potrebe naših sugrađana i našeg Grada.”

Gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar zahvalio je svima koji su doprinijeli kroz povijest, koji su doprinijeli kroz sadašnjost i koji pokazuju jasnu budućnost Velike Gorice da od satelitskog grada Velika Gorica koji je zamišljen kao spavaonica postane grad pun života, poduzetništva, gospodarstva, tradicije i kulture:

“Puno tradicije, puno baštine, puno običaja, puno toga što smo imali, puno toga što smo na identitetu radili kroz povijest danas u punome zamahu, svi statistički pokazatelji pokazuju, dolazi do izražaja. Zato uistinu, svima vama koji ste sudjelovali u tome kroz povijest, koji ste dio sebe, dio svoga bića, dio svoje osobnosti utkali da bismo danas mogli s ponosom i da bih ja kao gradonačelnik s ponosom mogao govoriti o tome, od srca vam zahvaljujem.”

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović posebno je pozdravio velikogoričke gospodarstvenike, jer ponekad zaboravimo tko puni proračune, ali i gradonačelnika koji se toliko bori za svoj grad:

“Ja Velikoj Gorici, normalno, jer o vama kao gospodarstvenicima, kao ljudima, ovisi Zagrebačka županija. Jako ste veliki i jako ste dobri! Zato vam svima skupa želim da i unarednom razdoblju nastavite tako, a svima vama skupa želim da i one sitne stvari koje nismo riješili, riješimo u narednom razdoblju.”

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Dražen Bošnjaković uputio je čestitku svim Velikogoričankama i Velikogoričanima za Dan grada:

“Posebno je važno reći da je Velika Gorica najveći grad u jednoj od najvećih županija u Republici Hrvatskoj. Ta dva podatka jako puno govore! Županija podržava sve dobre projekte, a ovdje ih ima jako puno. Ta simbioza između Grada i Županije je jako dobra i nema razloga da u budućnosti ne bude i bolja.”

Velika Gorica je mjesto koje čuva svoju tradiciju i bogatu povijest te stavlja naglasak na demografsku revitalizaciju, istaknuo je izaslanik predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović:

“Negdje sam čuo da se kao Grad izdvajate po tome što najviše ulažete u obrazovanje, gotovo 40% proračuna i vjerujte da je svaka kuna koja ide u tom smjeru nešto što će vam se višestruko vratiti. Nekih 100 milijuna kuna aktivnih projekata govori o dinamici koja će se i pojačavati!”

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja!

Povelju Grada za životno djelo primila je Katja Matković Mikulčić, Nagradu Grada s likom Franje Lučića dodijeljena je Turopoljskoj udruzi skauta TUR, Silvi Golemac-Mihanović, Krunoslavu Milatoviću i Željku Mihalju. Nagradu Grada “Krčka vrata” dobili su Ilija Jurić i Dražen Lučan.

Nagrada “Turopoljsko srce” dodijeljena je Društvu žena Buševec i Buvljakušama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime