Veliki broj krađa na području Zagreba

Na meti provalnika najčešće je nakit

73
Foto: ilustracija

Zagrebačka policija izvjestila je o velikom broju krađa na području metropole.

Između 1. i 7. kolovoza na Maksimiru u Ulici Gorice, nepoznati je počinitelj provalio u stan 32-godišnjaka te otuđio novac i nakit. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

U petak, 7. kolovoza oko 8 sati na Trnju na Radničkoj cesti, u trgovini je nepoznati maskirani počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 40-godišnjom zaposlenicom te otuđio novac. Materijalna šteta iznosi više stotina kuna.

Između 2. i 7. kolovoza između na području Centra u Ulici Pantovčak, nepoznati je počinitelj provalio u stan 60-godišnjakinje te otuđio nakit. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Između 5. i 8. kolovoza na Maksimiru u Ulici Gorice, nepoznati je počinitelj provalio u stan 56-godišnjakinje te otuđio novac i nakit. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna.

U petak, 7. kolovoza oko 20 sati na Trnju na Aveniji Marina Držića, na kolodvoru je policijski službenik uočio maloljetnu osobu tijekom pokušaja počinjenja kaznenog djela krađa te je u tome spriječio nakon čega je maloljetna osoba odvedena u službene prostorije radi kriminalističkog istraživanja.

U petak, 7. kolovoza oko 11.10 sati na Črnomercu u Ulici Vinogradi, na ulici je nepoznati počinitelj došao do 84-godišnjakinje te joj istrgnuo nakit koji je nosila oko vrata. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Između 2. i 7. kolovoza na Črnomercu u Ulici Šestinski dol, nepoznati je počinitelj provalio u stan 64-godišnjaka te otuđio nakit i ostalo oštetivši ga za nekoliko desetaka tisuća kuna.

U petak, 7. kolovoza oko 18.20 sati na Črnomercu u Ilici, u trgovini je nepoznati počinitelj uporabio tjelesnu snagu nad zaštitarom kako bi zadržao otuđene proizvode. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna.

U petak, 7. kolovoza između 10.30 i 13.30 sati na Peščenici u Ulici Ante Jakšića, nepoznati je počinitelj provalio u stan 70-godišnjakinje te otuđio nakit. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

U petak, 7. kolovoza oko 16 sati na Trešnjevci u Gotalovečkoj ulici, nepoznati je počinitelj na ulici došao do 44-godišnjakinje i s vrata joj istrgnuo nakit oštetivši je za nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška krađa“.

Sumnja se da je 29. srpnja oko 22.30 sati na željezničkoj postaji u Maksimiru, prema unaprijed stvorenoj namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, došao do 53-godišnjakinje koja je sjedila na klupi te joj otuđio ruksak sa stvarima i potom se udaljio s mjesta događaja.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi 4.050 kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here