U Gradskoj vijećnici Grada Petrinje u ponedjeljak, 20. listopada održana je 20. sjednica Gradskog vijeća.

Na poziv predsjednice Gradskog vijeća Grada Petrinje Sanje Lovrenović, ovoj 20. sjednici  prisustvovalo je 18 od ukupno 22 vijećnika. Nakon izmjena i dopuna Dnevnog reda pa zatim određenih korekcija materijala za sjednicu jer vijećnicima nije dostavljena dokumentacija koja je bila nužna za raspravu o Prijedlogu Plana rada komunalnih djelatnosti “Privrede” za 2016. godinu, a na što su ukazali vijećnici Kluba HDZ-HSS, prvo je usvojen Skraćeni zapisnik sa 18. sjednice te je započeo Aktualni sat na kojemu su gradonačelniku Darinku Dumboviću postavljana brojna pitanja.

HDZ-ov Nenad Gavranović zbog nadolazećih zimskih uvjeta na cestama upitao je što je sa cestovnom infrastrukturom koja je oštećena ili pod radovima, odnosno što je sa realizacijom sredstava predviđenih u proračunu za održavanje nerazvrstanih cesta na području Petrinje i okolice. U ovom gradu u roku od mjesec dana ne smije biti nijedna rupa na cesti. Ako je bude, onda će biti i rupa u Gradskoj upravi, rekao je u svom stilu gradonačelnik Dumbović.
HDZ-ovog vijećnika Nenada Gavranovića zanimali su i troškovi strategije “NE nuklearnom otpadu na Trgovskoj gori” i plaćaju li građani Petrinje na taj način i kampanju gradonačelnika Dumbovića za ulazak u Hrvatski sabor.

Pitanje koje bismo slobodno mogli nazvati bolnom točkom stanovnika Petrinje, a riječ je o sustavu odvodnje i kanalizacije, na Aktulanom satu aktualizirao je Željko Tonković, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-HSS. Dumbović mu je oštro odgovorio i najavio početak gradnje kanalizacijskog sustava najkasnije za 2. mjesec sljedeće godine.

Najzanimljivije trenutke Akutalnog sata 20. sjednice Gradskog vijeća Grada Petrinje za vas smo izdvojili u našem video prilogu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here