Bogatim višednevnim programom Grad Vrbovec ove godine obilježava svoj dan. U program su uvrštene izložbe, predstave, koncerti, radionice, okrugli stol, izložbe konja i vina, te brojni sportski i drugi sadržaji.

Danas je tako tijekom prijepodneva na Sajmištu u Vrbovcu održana 11. smotra konja. Uz izložbu konja autohtonih pasmina hrvatskog hladnokrvnjaka i posavca , upriličena je i vožnja zapregama kroz grad te tradicionalno druženje konjara.

Sve se odvijalo u organizaciji Konjogojske udruge Vrbovec, a njihov rad posebice je pohvalio Vladimir Bregović, gradonačelnik Grada Vrbovca.

Predsjednik Udruge Nikola Kranjčević otkrio nam je koji je cilj izložbe.

 

U ime Zagrebačke županije danas je 11. smotri konja nazočio zamjenik župana Damir Tomljenović koji je zadovoljan radom i napretkom vrbovečkih konjara, ali i činjenicom da se sve više mladih uključuje u uzgoj konja.

 

Proslava Dana Grada Vrbovca nastavljena je i tijekom poslijepodneva u u prostorijama Vinskog doma gdje je otvorena 13. izložba vina u organizaciji Vrbovečke udruge vinogradara i vinara koja broji 130 članova, uglavnom vinara hobista, koji pak postižu zavidne rezulate.

O izložbi smo razgovarali s predsjednikom Udruge Antunom Štanfelom.

Rajnski rizling Zvonka Vuljankovića biti ujedno i proglašen Gradonačelnikovim vinom 2015. , a važno je naglasiti kako Grad Vrbovec, uz već postojeće vinske regije u Zagrebačkoj županiji, sve više jača, rekao je to zamjenik župana Damir Tomljenović.

Dodajmo i kako je središnje službeno događanje proslave Dana Grada Vrbovca svakako Svečana sjednica Gradskog vijeća koja će biti održana sutra, 15. lipnja na sam Dan grada, a u sklopu koje će biti dodijeljene i godišnje nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime