VIDEO – Božićni koncert HKUD-a Mošćenica 2017.

1025

 

HKUD “Mošćenica” sinoć je u Hrvatskom domu u Petrinji održao svoj tradicionalni Božićni koncert na kojem su svoje umijeće pokazali kroz tamburašku i tri plesne skupine. Svoj doprinos ovom koncertu dali su i FA “Koprivnica”, FD “Umag”, Udruga “Đeram” iz Dragotinaca i KUD Vrnograč iz Bosne i Hercegovine.

HKUD Mošćenica svoju je vjernu publiku iznenadio i sa gostima iznenađenja, a jedan od njih bio je i Pavao Anić koji je svojom pjesmom publiku digao na noge. Ovom prilikom gost iznenađenja bila je i dječja skupina tek osnovanog KUD-a “Donja Posavina” iz Gušća.

VEZANE VIJESTI

Božićnom koncertu prisustvovao je i petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović koji je ovom prilikom kazao: “Prije svega večeras sam ponosan Mošćeničan, sretan što dolazim iz Mošćenice, jer je Mošćenica večeras pokazala da može biti dobar domaćin koji okuplja drage prijatelje koji su došli u naš grad. Zahvaljujem im i čestitam na tome. Večeras ste ovdje svi pokazali kako se vole kultura, tradicija, običaji i kako treba čuvati svoju baštinu i sve ono što ste naslijedili od svojih djedova i baka. Sve te različite pjesme, različite boje, morate čvrsto čuvati u svojim rukama. Siguran sam i vjerujem da ćete i u budućnosti to imati i nositi u svome srcu. Nosite to, o tome pričajte, o tome pjevajte i nikad nemojte zaboraviti otkud dolazite. Zahvaljujući svima vama ovo je Božićni koncert koji se pamti.”

VEZANE VIJESTI
Počasni konzul Moldavije sastao se s petrinjskim gradonačelnikom Dumbovićem

Po završetku programa na pozornicu su se popeli najmlađi sudionici koncerta i za kraj zapjevali pjesmu “Radujte se narodi” i poželjeli svima sretne nadolazeće blagdane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here