VIDEO Dan crvenih haljina obilježila i Glina

131

Sinoć, 2. veljače, i Glina se u organizaciji udruge Sveta Agata pridružila obilježavanju Dana crvenih haljina – međunarodne javnozdravstvene kampanje kojom se podiže svijest o specifičnostima moždanog udara u žena. 

Uz obilježavanje Dana crvenih haljina u Hrvatskom domu u Glini svečano je obilježena i 5. obljetnica rada udruge Sveta Agata.

Ovo veselo okupljanje održano je u ugodnom društvu i uz izvanredne predavače. Dan crvenih haljina, koji se obilježava u mjesecu prevencije moždanog udara kod žena, okupio je stručnjake i zaljubljenike u brigu o zdravlju.

Razgovarali smo s dr. Nelom Šabanović-Vidnić iz bolnice dr. Ivo Pedišić o rizicima kod žena i načinima prevencije. “Faktori rizika su ono na što mi možemo djelovati”, istaknula je dr. Šabanović-Vidnić, naglasivši važnost kontrole nad faktorima rizika kao što su pušenje, visok tlak i druge komorbiditete.

S druge strane, Ljiljana Vukota iz udruge Sve za nju, koja je podržala ovu inicijativu, govorila je o snazi zajedništva i važnosti brige o vlastitom zdravlju te podržala poruku “Brinite o sebi, brinite o svojoj obitelji.”

Doktorica Sanja Štingl-Vlašić, predsjednica udruge Sveta Agata Glina koja je organizirala ovaj događaj, naglasila je važnost prevencije i redovitih pregleda te pozvala žene da se brinu o svom zdravlju. Također, istaknula je da je crvena boja simbol srčanosti i radosti te pozvala sve žene da brinući se o sebi, brinu i o svojoj obitelji.

Ovaj događaj bio je prilika za edukaciju i podizanje svijesti o prevenciji moždanog udara kod žena te važnosti brige o zdravlju. Udruga Sveta Agata Glina nastavlja svoj rad u cilju podrške ženama i promicanja zdravog načina života.

Više o ovoj izuzetno važnoj temi možete pogledati u našem videoprilogu:

Kako je udruga Sveta Agata sinoć slavila i svoju 5. obljetnicu osnutka, bila je ovo sjajna prigoda za druženje uz pjesmu i ples za koje su se pobrinuli naši Marija Margušić-Novosel i Mario Ožaković :)

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime