VIDEO Dođite na prvosvibanjski 9. foto safari “Čudesna šuma Žutica”

144

Danas je zadnji dan prijava za sudjelovanje 9. foto safari „Čudesna šuma Žutica“ koji će se održati u nedjelju 01. svibnja 2022. godine od 10 sati s čim nas je upoznala Željka Šabarić, suradnica za promidžbu i komunikaciju Javne ustavne Zeleni prsten Zagrebačke županije

Ovogodišnja ruta foto safarija, u dužini od 5 kilometara, prati tok rijeke Česme kroz šumu Žuticu te prati kanal Črnec i mrtvaje rijeke Lonje kroz poplavnu šumu i pašnjake na predjelu šume Žutice zvanom Behec.

Gospođa Željka nadalje nam je otkrila da se šuma Žutica nalazi se na samim vratima najvećeg zaštićenog močvarnog područja – Lonjskog polja. Karakteriziraju je rukavci, kanali, mrtvaje, jezerca i pogodno je stanište za raznolik životinjski svijet. Šuma žutica dom je čak 50 strogo zaštićenih vrsta!

Uz Javnu ustanovu Zeleni prsten Zagrebačke županije u organizaciji ovogodišnjeg foto safarija sudjeluje i planinarsko društvo Društvo prijatelja prirode,portal Volim Ivanić, Hrvatske šume i Grad Ivanić-Grad.

Za sudjelovanje na foto safari Čudesna šuma Žutica potrebno se prijaviti i to do 27. travnja 2022. godine, na: e-mail: [email protected] ili na telefon: 091 4975 404.

Osim foto safarija, Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije u svibnju će obilježiti Mjesec roda za koji su pripremili bogat program koji će pratiti radionice za djecu i foto natječaj. Sva događanja će se održati u Donjoj Kupčini, a detalje doznajte u video prilogu.

Željka Šabarić je za ovu priliku izdvojila zanimljivu i vrijednu ekskluzivnu informaciju za sve ljubitelje roda, a to je live kamera koja prati što se događa u gnjezdu rode 24 sata na dan. Što roda trenutno radi pogledajte u svakom trenutku na web stranici Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije u rubrici Tajanstveni svijet.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime