VIDEO – Dumbović: Pozivam na zajedništvo, ovdje se branila i obranila Hrvatska, zato se život mora vratiti u prostor od Kupe do Une.

1096

Darinko Dumbović, gradonačelnik grada Petrinje, sa svojim suradnicama prisustvovao je obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na groblju Viktorovac,  a nakon toga je u katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku održana Sv. misa u čast svim hrvatskim braniteljima SMŽ.
Gradonačelnik je, potom, sa suradnicama paljenjem svijeće i polaganjem cvijeća odao počast ispred spomen ploče na mjestu razmjene logoraša u Mošćenici, što su organizirali Društvo logoraša srpskih koncentacijskih logora.
Nakon Mošćenice izaslanstvo Grada Petrinje otišlo je i do Novog Farkašića, gdje su kod spomenika podignutog u čast hrvatskim braniteljima, stradalima u Domovinskom ratu, također, zapalili svijeću i položili vijenac.  ” Emocijama danas nema kraja, ovo je poseban osjećaj i poštovanje prema svima onima čija su imena uklesana u ovaj kamen. Sve ono što se krvlju brani ostaje trajna vrijednost za sve nas. Često se sjetim svojih suboraca i njihovih obitelji koje su ostale bez svojih najbližih. Mnogi hrvatski branitelji nisu ostvarili svoja prava i moramo se boriti da to promijenimo, da budemo više senzibilizirani i pomognemo svim tim skupinama kako bi imali mogućnosti i standarde kakve zaslužuju. Upravo iz tog razloga u Petrinji imamo i ambulantu za branitelje koja je od koristi mnogobrojnim braniteljima koji zaslužuju imati skrb o svom zdravlju. Žao mi je što ovdje danas nisu Crne Mambe koje su tu bile jučer, ne znam zašto se razdvajamo, ali želim da zajedno vidimo što možemo napraviti i da zajedno omogućimo normalan način života hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji. ” – izjavio je gradonačelnik Darinko Dumbović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime