VIDEO Međusobne prozivke i optužbe Zmajlovića i Čička na skupštini Zagrebačke županije

„Zaiskrilo“ je danas na samom početku 21. sjednice Županijske skupštine Zagrebačke županije između SDP-a i HDZ-a

339

„Zaiskrilo“ je danas na samom početku 21. sjednice Županijske skupštine Zagrebačke županije između SDP-a i HDZ-a, točnije Mihaela Zmajlovića i Mate Čička.

Zmajlović je pojasnio kako je Klub SDP-a tražio uvrštavanje točke dnevnog reda na kojoj bi se raspravilo i odlučilo o povjerenju predsjedniku Županijske skupštine Mati Čičku. Kao razlog je naveo „ozbiljne sumnje i optužbe zbog korupcije i malverzacija sa zemljištem te povezanost s aferom Janaf“. Članovi skupštine su to odbili, a Zmajlović smatra da su time pokazali da župan Stjepan Kožić, njegova stranka i HDZ „drže leđa“ Mati Čičku i podržavaju takvo ponašanje. SDP smatra da „takav čovjek ne može biti na čelu Županijske skupštine i ne može pred građanima predstavljati ovu županiju, jer građani to nisu zaslužili“. Kožića su prozvali i zbog „projektne suradnje“ s pritvorenim velikogoričkim gradonačelnikom Draženom Barišićem.

Predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak odgovorio je na prozivke ustvrdivši kako već mjesecima traje osobni napad na njega i njegovu obitelj. SDP Zagrebačke županije i Zmajlovića optužio je da “čitavo vrijeme u medijski prostor šalju neke poluinformacije te kako je to ispod svake razine kolegijalnosti”. Kao razlog navodi to što Zmajlović želi biti župan Zagrebačke županije. Poručio je kako je na sva pitanja odgovorio te da ništa ne skriva niti je što krivo napravio. Smatra kako bi bilo dobro da se preispita što su „oni radili u proteklom mandatu“. Također, misli da bi trebalo preispitati i zamjenicu župana Nadicu Žužak, koja ga proziva putem društvenih mreža, a koja pet godina nije predala imovinsku karticu.

Žužak je odgovorila kako ju je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo zbog propusta što fizički nije predala svoju imovinsku karticu. Ona je to u međuvremenu učinila. Kartica je pred odobrenjem, bit će javno dostupna te će se tada moći i komentirati, poručila je Žužak dodavši da će jednako tako platiti i kaznu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here