VIDEO Na red za asfaltiranje došla petrinjska Ulica Katarine Zrinski

Projekt Aglomeracije ide dalje

54

Nakon završenih radova u sklopu projekta Aglomeracije u Petrinji, započelo je asfaltiranje Ulice Katarine Zrinski.

Radove je obišao gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović. „Ulica Katarine Zrinske je ulica koja je ostavila iza sebe trag mnogih nezadovoljstava. Ja se samo mogu ispričati ljudima i reći koliko smo mogli više napraviti, a naša komunalna poduzeća, Komunalac i Privreda i svi ostali koji rade na ovom projektu su dali sve od sebe kako bi ovaj jedan zaobilazni, komunikacijski, paralelni pravac bio u funkciji svega onoga što bi sugrađani kada prolaze kroz grad bili sigurni. Hvala izvođačima! Napokon ćemo dobiti Ulicu Katarine Zrinski koja je po meni dobra ulica, koja će kroz tih 2.230 četvornih metara imati kakvu-takvu sigurnost.”

Nećemo stati na tome, idemo dalje i kroz dobre projekte koje moramo iskomunicirati sa EU, pogotovo sada u Aglomeraciji gdje nam je ostalo bliže 18.000 kvadrata. Mnoge su ulice završene i puno tog bismo već završili da nije bilo potresa, naglasio je Dumbović.

Direktor petrinjskog poduzeća Privreda Miodrag Čavić je istaknuo kako s asfaltiranjima nakon obavljenog projekta Aglomeracije nastavljaju dalje, a samo su u proteklih desetak dana asfaltirali između pet i šest tisuća kvadrata.„Ovdje je isto jedan dio tih radova završen sa više od 220 metara vodovoda, 330 metara kanalizacije i sada se tu radi o završnim radovima koje smo obavili, to je asfaltiranje od 350 metara ove ulice, više od 2.000 kvadrata. Ovdje je i nogostup, više od 500 kvadrata, spoj na Srnakovu. Sada možemo reći, obzirom je ovdje dosta prometno, da imamo jednu ulicu koja će u potpunosti biti riješena za taj dio prometa koji je preusmjeren prema ovom dijelu Radićeve i prema Hrvatskoj Kostajnici.”

Zadovoljni smo te tijekom dana, najkasnije sutra će asfaltiranje biti gotovo i odmah nakon toga završit ćemo manji dio koji je ostao kod spomenika, zaključio je Čavić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here