VIDEO Nova obiteljska kuća za nastradalu obitelj u Novom Selištu

Osmeročlana obitelj uskoro će dobiti novi krov nad glavom

565

U Novom Selištu na području Petrinje kuća obitelji Radošević teško je oštećena u potresu.

No, osmeročlana obitelj uskoro će dobiti novi dom! Ivica Radošević zahvalio je sponzorima na donaciji i Gradu Petrinji na pomoći: „Nadam se da će uskoro biti gotova. Nas ima osmero: šestero djece, supruga i ja.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Kuća će biti površine 160 kvadrata, bit će veća nego je bila. Dok ne bude završena, smješteni smo u kontejneru.“, dodao je gospodin Radošević, ponosni suprug i otac u ovoj velikoj obitelji.

Obitelj Radošević i radove na njihovoj kući koja je donacija hrvatskih udruga s područja Švedske obišao je gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović:

„Ovdje je bila i bivša predsjednica države i dragi prijatelji, svi koji su osjetili taj humani karakter i čovječnost poslije ove katastrofe. Obitelj Radošević je izuzetno zahvalna, a evo i danas ovdje u komunikaciji Grad želi pomoći njima kad je u pitanju interijer i eksterijer. Danas smo tu jer želimo pokazati da ta humana Hrvatska gradi po Petrinji i da stvara nove kuće, nove vrijednosti.

Grad surađuje i s austrijskom udrugom koja gradi drvene kuće za postradale u potresu za koje Grad osigurava temelje. Radi se 50 temelja, a gradonačelnik je naglasio kako sve te poslove rade petrinjski poduzetnici. Kad pogledam ovu kuću vidim da postoji radost u obitelji Radošević, da postoji želja i htijenje za opstankom na ovom prostoru što je izuzetno važno, međutim očito da su humanitarne organizacije kad je u pitanju stvaranje novih domova ispred Domovine koja ipak ne gradi nijedan objekt i koja je ovdje definitivno zakazala.“

Dumbović je istaknuo važnost obnove i gradnje objekata za male i srednje poduzetnike podsjetivši kako je Grad Petrinja za izgradnju poslovnog modularnog naselja na Sajmištu izdvojio 16 milijuna kuna jer životno pitanje nije samo dom, nego i radno mjesto.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime