U Vrbovcu je u subotu, 24. listopada održan 6. festival pčelarstva Zagrebačke županije na kojemu se predstavljalo 18 izlagača sa svojim pčelinjim, ali i drugim domaćim proizvodima, nastalima na njihovim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Podaci govore da je Zagrebačka županija u vrhu po broju proizvođača meda, ima ih oko 700, a godišnje proizvedu oko 400 tona meda.

Ovaj se pak festival održao u organizaciji Udruge pčelara Vrbovca koja je proslavila i 30. godišnjicu svog osnutka.

Med od bagrema Davora Novosela, člana Pčelarske udruge Matica iz Svetog Ivana Zeline, proglašen je najboljim na 13. senzoričkom ocjenjivanju meda Zagrebačke županije, održanom prije nekoliko tjedana, također u Vrbovcu.

Na pčelare Zagrebačke županije ponosan je župan Stjepan Kožić koji ističe da ih Županija potpomaže kroz sufinanciranje njihove opreme te edukaciju, a sve više hobista prelazi u obiteljske poljoprivredne gospodarstvenike za koje se nada da će naći mjesto na europskom tržištu.

A onima koji znaju najbolje raditi med, na ovom 6. festivalu pčelarstva u Vrbovcu dodijeljena su i priznanja i nagrade što je, vjerujemo, itekako još jedan dobar poticaj za daljnji napredak pčelarstva u Zagrebačkoj županiji.

Više pogledajte u našem video prilogu …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here