VIDEO Općina Dubrava prijavljuje izgradnju novog dječjeg vrtića vrijednog 7,5 milijuna kuna

Općina pomaže roditeljima dok se ne izgrade novi objekti dječjeg vrtića kapaciteta 200 djece

111

U Općini Dubrava održana je četvrta sjednica Općinskog vijeća, na kojoj su sve točke Dnevnog reda usvojene jednoglasnom odlukom prisutnih vijećnika.

Bitna točka Dnevnog reda bila je i prijava projekta “Rekonstrukcija i opremanje Dječjeg vrtića Dubrava”. Načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša zahvalio je vijećnicima što su jednoglasno podržali ovu prijavu:

“Vrijednost izgradnje, odnosno rekonstrukcije postojećeg dječjeg vrtića i izgradnje novog objekta dječjeg vrtića s pripadajućom sportskom dvoranom je 7,5 milijuna kuna plus PDV. Projektnu dokumentaciju na vrijeme ćemo prijaviti na Mjeru 7.4.1. te će ukupan kapacijet budućeg objekta dječjeg vrtića biti 200 djece. Donijeli smo odluku da se sa 1.170 kuna sufinancira polazak svakog mališana u dječji vrtić u neku od okolnih općina, tako da bismo roditeljima dosta smanjili ekonomsku cijenu i do izgradnje novih objekata na području naše općine bi sva djeca imala jednaka prava za dječji vrtić.”

Općina nastavlja sufinancirati dio troškova smještaja i prehrane u učeničkim domovima:

“Nastavljamo podržavati mlade od rođenja pa kroz školovanje. Uz one porodiljne naknade koje smo povisili na rekordne iznose 5.000, 10.000 i 15.000 kuna za prvo, drugo i treće dijete te po 1.000 kuna više za svako sljedeće dijete, nastavili smo i s programom besplatnih udžbenika, radnog materijala i ostalog pribora za sve naše osnovnoškolce, njih oko 300. Sa 100 kuna mjesečno, odnosno 1.000 kuna godišnje sufinanciramo smještaj i prehranu u srednjoškolskim domovima, a s istim iznosima sufinanciramo cijenu mjesečne karte za srednjoškolce.”

Na sjednici Općinskog vijeća vijećnici su osvojili i polugodišnje izvršenje Proračuna u kojemu je u razdoblju od početka siječnja do kraja lipnja ostvaren višak prihoda od 1,6 milijuna kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime