Na samo pola sata od centra Zagreba, možete se uvjeriti u kvalitetu domaćih proizvoda od mlijeka, poglavito sireva. Kroz Ceste sira Zagrebačke regije danas se provezla i naša ekipa te prisustvovala njihovom svečanom otvorenju u Kusanovcu pokraj Dugog Sela.

Sir i vrhnje koji se najvećim dijelom proizvode u Zagrebačkoj županiji i na rubnim dijelovima Zagreba, simboli su prehrambene tradicije ovoga kraja.

Projekt Ceste sira okuplja devet uspješnih mini sirana s područja Zagrebačke županije i tri mini sirane s područja Grada Zagreba koje proizvode svoje proizvode od kravljeg i kozjeg mlijeka na tradicionalan način.

U Kusanovcu nam je gostoljubiv domaćin bila Romina Zadravec są svojom obitelji. Njihov OPG bavi se proizvodnjom domaćih sireva, a Romina je inače najuzornija seoska žena Zagrebačke županije za 2015. godinu te predsjednica Udruge malih sirara „Sirek”, udruge koja je provela projekt Ceste sira Zagrebačke regije, a u suradnji są Zagrebačkom županijom, Gradom Zagrebom i Savjetodavnom službom.

Ceste sira Zagrebačke regije svečano je otvorio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Više o cijelom projektu, saznajte u našem video prilogu.

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here