VIDEO Policajci posumnjali, Maša potvrdila- pronađen heroin u ispušnoj cijevi automobila

669

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, osumnjičeni 39-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije i 62-godišnji državljanin Srbije predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke i Ravnateljstva policije koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija prilikom nadzora smještajnih objekata s ciljem kontrole prijave boravka stranaca u RH, su 30. listopada 2019. godine u kontaktu s dvojicom muškaraca posumnjali u njihovu moguću povezanost s opojnim drogama. S obzirom da se radilo o osobama koje su bile smještene u jednom od smještajnih objekata, a čije je vozilo koje koriste bilo parkirano na pripadajućem parkiralištu, policijski službenici su odlučili potvrditi svoju sumnju na način da im je pomogla „Maša Issy Top“ službeni policijski pas, koja je odmah po dolasku na “radni zadatak” markirala mjesto na kojem je imala reakciju na prisutnost droge.

VEZANE VIJESTI
OPREMA OD MILIJUN EURA - MUP se priprema za borbu protiv kibernetičkog kriminaliteta

VIDEO Masa markira mjesto prisutnosti opojne droge

Odmah idućeg dana, temeljem sumnje policijskih službenika i Mašine detekcije, osobno vozilo marke Citroen srpskih nacionalnih oznaka prevezeno je u radionicu Policijske uprave zagrebačke gdje je po nalogu suda pretraženo i u prerađenom djelu ispušnog lonca, auspuha, pronađeno ukupno četiri paketa ukupne težine 2199 grama heroina.

Policijska uprava zagrebačka je u 2018. godini od ukupne količine svih zapljena droge zaplijenila količinu od 904,59 grama heroina, dok je u prvih devet mjeseci 2019. godine zaplijenjeno 390,40 grama heroina, a samo u ovom postupanju zaplijenjeno je rekordnih 2199 grama heroina.

VEZANE VIJESTI
Bizaran zločin - po zagrebačkim trgovinama krali kavu

Službeni policijski pas Maša u ovom kriminalističkom istraživanju bila je od velike pomoći policijskim službenicima kao što se i prethodno iskazala u detektiranju marihuane u veljači 2019. godine kada je pronašla više od 4 kilograma marihuane, a na području Policijske uprave istarske, prije nepuna dva tjedna, sudjelovala je u detektiranju 8 kilograma marihuane na autocesti A1.

Izvor/foto: PU zagrebačka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here