VIDEO Svečano otvorena dvorana Hrvačkog kluba Petrinja

Radi se o prvoj građevini koja je potpuno obnovljena nakon stradanja u potresu

421

U Petrinji je svečano otvorena dvorana Hrvačkog kluba Petrinja. Radi se o prvoj građevini koja je potpuno obnovljena nakon stradanja u potresu i u koju se uspješni petrinjski sportaši, ali i oni koji će to tek postati, mogu vratiti svojim redovitim treninzima.

Dvorana je obnovljena donacijom poljske razvojne banke Bank Gospodarstwa Krajowego (BGK) u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR).
Predsjednica Uprave HBOR-a Tamara Perko izrazila je zadovoljstvo što su prijatelji iz Poljske došli u Petrinju:

“Donacije su išle Metalurškom fakultetu u Sisku, Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku za kombi, Udruzi slijepih i slabovidnih osoba SMŽ Kojima smo omogućili nabavu računala s govornim uređajem i pisača tako da mogu lakše komunicirati sa svijetom.”

Predsjednica Uprave BGK Beata Daszyńska-Muzyczka umjesto čitanja s papira otvorila je srce: “Prošle godine cijeli svijet je pogođen pandemijom. Kada smo čuli da se kod naših prijatelja dogodio potres to nas je jako pogodilo. Nismo oklijevali ni trenutka, nazvali smo našu prijateljicu Tamaru i pitali kako vam možemo pomoći. Bila je to refleksna i trenutna odluka koju smo donijeli bez imalo oklijevanja.

Niste sami i mi smo tu da vam pomognemo, zaključila je predsjednica.

Ovakvi događaji za Sisačko-moslavačku županiju znače jako puno, istaknuo je zamjenik župana Mihael Jurić: “Iz razloga što je velik dio naše županije jako stradao u tom strašnom potresu. Mnoge naše institucije, dvorane, škole su teško oštećeni. Za obnovu istih potreban je velik financijski doprinos da se vratimo na ona stajališta koja smo imali prije samog potresa.”

Zamjenik gradonačelnice Grada Petrinje Ivan Prskalo zahvalio je svima koji su sudjelovali u projektu: “Kad bi sve druge institucije napravile toliko koliko su napravili naši sportaši, onda bi Hrvatska bila jedna od najnaprednijih zemalja svijeta. Upravo zato, kroz sport, koji je toliko razvijen, trebamo graditi i Petrinju.”

Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač naglasio je da je ovo još jedan dokaz da sportaši ne zaboravljaju sportaše: “S tim ciljem je bila pokrenuta naša akcija. To su prepoznali i drugi, poput poštovane gospode iz Poljske, HBOR, mnoge druge institucije, sportski savezi… HOO vam iskreno zahvaljuje.”

Predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije Josip Šimunović podsjetio je da su hrvači jedni od onih koji su proslavili Petrinju, ali i Sisačko-moslavačku-županiju: “Danas, ova sportska dvorana koju otvaramo, nije samo dvorana za hrvanje. To je kuća, dom u kojoj su odrastale generacije hrvača. A od sutra već mogućnost za sve buduće naraštaje koji će ovdje crpiti svoja životna iskustva i stasati kroz sportski razvoj.

Tijekom svečanosti predstavljeni su i drugi projekti koji su financirani iz sredstava donacije BGK-a u ukupnom iznosu od gotovo 1,9 milijuna kuna.

Uručene su zahvalnice HBOR-u i BKG-u zbog pomoći nakon potresa.

Također članovi Hrvačkog kluba Petrinja održali su prezentaciju u kojoj su sudjelovali seniori, juniori od početnika do najstarijih…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime