VIDEO Terenska vježba civilne zaštite održana u Jastrebarskom

Vježba je trajala četiri dana

336
Foto: Zagrebačka županija

S ciljem uvježbavanja snaga civilne zaštite u slučaju potresa te jačanja njihove otpornosti na buduće krizne događaje, na prostoru Logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom održana je četverodnevna nacionalna terenska vježba snaga civilne zaštite „Jastrebarsko 2021 – naučene lekcije“.

Foto: Zagrebačka županija

Zahvaljujući ovoj vježbi testirana je spremnost i samodostatnost interventnih timova te se provjeravala usvojenost naučenih lekcija iz katastrofalnog potresa koji je u prosincu prošle godine pogodio područje Sisačko-moslavačke županije. Vježbom su bile obuhvaćene aktivnosti psihosocijalne podrške, službe traženja, logistike, prve pomoći, zaprimanja i distribucije humanitarne pomoći, organizacije smještaja za evakuirane osobe i komunikacije između svih razina unutar Hrvatskog Crvenog križa.

Foto: Zagrebačka županija

Vježba se održavala od 9. do 12 rujna, sudjelovalo je 16 županijskih interventnih timova s više od 80 sudionika, a od toga je 12 sudionika bilo iz Društva Crvenog križa Zagrebačke županije. Organizator vježbe je bio Hrvatski Crveni križ, a domaćini su bili Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije i Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko.

U ime Zagrebačke županije službenom otvorenju vježbe nazočila je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime