VIDEO Tvrtke iz Huma na Sutli financirale izgradnju pomoćnog objekta Ambulante u Jabukovcu

Vrijednost donacije je 155.260,05 kn

572

Zgrada Ambulante obiteljske medicine Jabukovac Doma zdravlja Petrinja oštećena je u potresu. Proglašena je neupotrebljivom te prema Elaboratu procjene postojećeg stanja građevinske konstrukcije više se isplati srušiti postojeću zgradu i izgraditi novu. Liječnički tim koji radi u ambulanti u Jabukovcu radio je u neljudskim uvjetima. Pet tvrtki iz Huma Na Sutli doniralo je pomoćni objekt ambulante u Jabukovcu, odnosno financirale su izgradnju pomoćnog objekta s pripadajućom opremom.

Medicinska sestra u Ambulanti u Jabukovcu Simona Horvat nije skrivala oduševljenje te zahvalila svima koji su sudjelovali u ovoj donaciji.

Ravnateljica Doma zdravlja Petrinja Renata Stanešić pojasnila je detalje donacije te napomenula da je u realizaciji donacije sudjelovalo šest tvrtki, od čega pet iz Huma Na Sutli. a to su: Vetropack Straža tvornica stakla d.d, OMCO Croatia d.o.o., Stražaplastika d.d., BDF Servis d.o.o. i GP Špiljak d.o.o. Navedene tvrtke su financirale izgradnju pomoćnog objekta s pripadajućom opremom u ukupnom iznosu od 155.260,05 kn, a osim njih, kao izvođač radova i također jedan od donatora sudjelovala je i tvrtka Mandić stolarija d.o.o. iz Gline koja nam je donirala izgradnju podesta za kontejner i natkrivanje i ugradnju postojećeg kontejnera u pomoćni objekt. Liječnički tim koji radi u ambulanti u Jabukovcu dr. Miočinović i medicinska sestra Simona Horvat do sada su radile u neljudskim uvjetima, u kontejneru koji nema sanitarni čvor, nema klima uređaj, a i grijanje nije baš najbolje. Sanitarni čvor su koristile u zgradi koja je opasna i u koju se ulazi na vlastitu odgovornost.

Privremena pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrbi i hrvatske branitelje SMŽ Silvija Desić-Basarić pozdravila je sve prisutne u ime župana Ivana Celjaka.

Donatorima su kao mali znak pažnje, odnosno mali podsjetnik na veliko djelo, uručene zahvalnice.

Predsjednik uprave Vetropack Straža tvornice stakla Tihomir Premužak zahvalio je u ime svih donatora, podsjetio kako je došlo do donacije naglasio da su, bez obzira na donaciju, svi zajedno ovdje kao moralna podrška i ako im još nešto zatreba.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime