VIDEO U Glini obilježen Europski tjedan prevencije raka vrata maternice

Održana akcija "PrOTRESimo svijest o raku"

355

U tjednu smo Dana mimoza, prekrasnog cvijeta koji je izabran kao simbol borbe protiv raka vrata maternice jer mimoza u mnogim kulturama simbolizira ženu, slobodu, emancipaciju i osjećajnost. Činjenica da ovaj cvijet cvjeta u hladnim uvjetima pokazuje tu snagu i otpornost koju bi svaka žena trebala imati kada je u pitanju njezino zdravlje. Uz mimoze veže se i Nacionalni, ali i Europski tjedan prevencije raka vrata maternice…

Stoga je danas na glinskoj šetnici Udruga za pomoć ženama oboljelim od raka dojke Sv. Agata Glina provodila akciju “PrOTRESimo svijest o raku”.

Više o samoj akciji rekla nam je doktorica Sanja štingl Vlašić, predsjednica ove udruge.

Na pitanje jeesu li žene zanemarile svoje zdravlje u ovoj pandemiji, doktorica Štingl Vlašić je nastavila: “Bez obzira na sve okolnosti Glina ima kvalitetni tim liječnika. Zato je bolje spriječiti nego liječiti!”

Partner glinskoj Agati u ovom projektu je Udruga Sve za nju iz Zagreba. Više o podršci rekla je glavna tajnica ove Udruge Ljiljana Vukota.

Podršku ženama u gradu Glini u promicanju svijesti javnosti, o važnosti redovitih preventivnih pregleda, priključio se i zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić.

Na kraju treba još jednom ponoviti kako je važna edukacija i prevencija ranog otkrivanja ove bolesti, akcija PrOTRESimo svijest o raku uspješno provedena. Udruga za pomoć ženama oboljelim od raka dojke Sv. Agata obojila je glavnu glinsku šetnicu u žuto, dijeljene su i informativne brošure o prevenciji raka vrata maternice i zaštiti spolnog i općeg zdravlja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime