VIDEO Donacija vrijedna 1 000 000 kuna uručena u Glini Crvenom križu

Crvenom križu uručena donacija za podršku zajednici nakon razornog potresa

247

U Glini je Hrvatskom Crvenom križu uručena donacija vrijedna milijun kuna za podršku zajednici nakon razornog potresa.

Riječ je o donaciji napitaka koje će Gradsko društvo Crvenog križa Glina podijeliti prvenstveno u kontejnerskom naselju, potvrdio je izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt: “Potrebe ljudi na potresom pogođenom području iznimno su velike i kao što od početka govorimo, operacija će potrajati. Zato je iznimno važno da postoje kompanije poput Coca-Cole koje su svjesne da ljudima s područja Sisačko-moslavačke županije treba dugotrajna pomoć. Zahvaljujem Coca-Coli koja u svakoj krizi pruža podršku Hrvatskom Crvenom križu, odnosno stradalim građanima. Mi koji se ovdje svakodnevno susrećemo s ljudima, znamo koliko ovakva pomoć znači”.

U ovoj godini Hrvatski Crveni križ je dobio gotovo 900.000 kuna pomoći od Coca-cola fundacije za opremu koja je potrebna za prvu pomoć te su prepoznali aktivnosti u asanaciji bunara.

Donacija je za krajnje korisnike nastradale u potresu, potvrdila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Glina Alberta Cestarić: „Coca-cola je partner Crvenom križu već dugo vremena. Donirali su i financijska sredstva kod Apela Hrvatskom Crvenom križu i danas su odlučili posjetiti naš grad. Predstavnici će obići kontejnersko naselje u Glini s poklonima za stanovnike kontejnerskog naselja.“

Donacija će biti iskorištena za pružanje pomoći građanima kroz nabavku osam terenskih šatora za distribuciju prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, jedan skladišni šator veličine 240 četvornih metara s tvrdim podom za skladištenje prikupljenih donacija, devet ručnih viličara za palete za operiranje u skladištima i olakšavanje distribucije pomoći, 85 poljskih kreveta te 10 laptopa za terenski rad koje će koristiti četiri društva Crvenoga križa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime