VIDEO U Gračanici Šišinečkoj obilježen blagdan svetog Lovre

Uz proslavu blagdana, održani su i Dani sjećanja

374

U subotu, 7. kolovoza u Gračanici Šišinečkoj obilježen je blagdan svetog Lovre.

Proslava je i ove godine okupila mnoštvo vjernika iz matične, ali i okolnih župa.

Proslava je započela polaganjem vijenaca za poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu te stradale u Drugom svjetskom ratu. Molitvu i svetu misu u kapeli svetog Lovre predvodio je vlč. Vedran Pejak-Pašić, bučički župnik.

Svog poginulog suborca Ivana Kežmana i ovom prigodom prisjetio se bojnik Stjepan kolarec, pripadnik 57. brigade Hrvatske vojske.

“Bitno je vidjeti vas koji se svake godine ovdje okupite kako bismo obilježili stradanja i žrtvu naših poginulih ljudi. Ivan Kežman poginuo je u Čapljini i prvi je poginuli s ovog područja. Nama danas ostajemo da gajimo uspomene, da ne damo da se sjećanja zaborave.”

O ovogodišnjem obilježavanju blagdana svetog Lovre više nam je rekao Miroslav Rožanković, predsjednik Zavičajnog kluba Ivan Kežman Gračanica Šišinečka.

“Kao i svake godine za blagdan svetog Lovre imamo i Dane sjećanja na naše poginule mještane u Domovinskom ratu i Drugom svjetskom ratu i poraću. Trudimo se, koliko je u našoj mogućnosti, održavati ovu tradiciju, da se ne zaboravi!”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime