U Korablji Tišinić u Taborištu kraj Petrinje prošle subote održano je druženje petrinjskih obrtnika. Uz obrtnike, na ovom radnom sastanku, bili su i gradonačelnik Darinko Dumbović sa svojim suradnicima, kao i predstavnici LAG-a Zrinska Gora – Turopolje i Petrinjske razvojne agencije „PETRA“.

Jedna od dominantnih tema ovog okupljanja bilo je stanje u obrtništvu na području grada Petrinje. Suradnja i komunikacija između Grada i obrtništva na svakodnevnoj bazi je dobra, potvrdio je to i gradonačelnik Dumbović.

Predsjednik Ceha obrtnika grada Petrinje Stjepan Srbić iskoristio je ovo druženje kako bi se obrtnici prije svega informirali, a potom i upoznali, ali i prilagodili nekim novonastalim okolnostima.

Parafiskalni nameti i dalje su prisutni i najviše opterećuju obrtništvo, ali kroz zajedničku nabavu, neki od nameta mogli bi se minimalno smanjiti, istaknuo je to predsjednik Obrtničke komore Sisačko – moslavačke županije Adolf Cvanciger.

Po završetku ovog radnog sastanka okupljanje se nastavilo uz druženje i zabavu. Neka stara nadmetanja opet su aktivirana, povlačenje konopa i vožnja u tačkama bili su očito najzanimljiviji dio ovog sadržajnog druženja petrinjskih obrtnika.

Na druženju petrinjskih obrtnika bila je i naša ekipa. U video prilogu pogledajte što smo zabilježili.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime