GLINA U nedjelju obilježavanje Međunarodnog dana volontera

Na događanju će se okupiti stotinu volontera Crvenoga križa s područja Sisačko-Moslavačke županije koji već gotovo godinu dana pomažu stanovništvu stradalom u potresu

220

Hrvatski Crveni križ obilježit će u nedjelju, 5. prosinca Međunarodni dan volontera. Prigodno događanje bit će održano u Glini u parku na Trgu bana Josipa Jelačića 3 s početkom u 10 sati.

Na događanju će se okupiti stotinu volontera Crvenoga križa s područja Sisačko-Moslavačke županije koji već gotovo godinu dana pomažu stanovništvu stradalom u potresu iako su i sami stradali. Riječ je o ljudima koji nesebično daju svoju vrijeme i svoj rad za dobro drugih.

Svima njima bit će uručene zahvalnice i simbolični pokloni kao priznanje za njihovu plemenitost i humanost, a neki od njih podijelit će i svoje volonterske priče.

Program obilježavanja Međunarodnog dana volontera obuhvatit će i malo adventsko druženje na kojemu će građani imati prilike uživati u blagdanskoj atmosferi uz topli čaj i kolače te nastup zborova osnovne i srednje škole iz Gline.

Ovogodišnji Međunarodni dan volontera ima posebnu težinu s obzirom na to da se održava u godini kada se Hrvatska suočila s posljedicama razornog potresa u vrijeme pandemije koronavirusa, a upravo volonteri bili su ti koji su ponijeli najveći teret na sebi te je zahvaljujući njima pomoć stizala, a i dalje stiže, do onih koji su ostali bez domova, svojih najmilijih i svega onoga što im je činilo životnu svakodnevicu.

Odmah nakon toga događanja, predstavnici Hrvatskog Crvenog križa u 11 sati i 30 minuta obići će glinsko kontejnersko naselje Mali dom, Kralja Zvonimira 3 te će kao dio pripreme za zimu korisnicima podijeliti grijalice i lopate.

Ukupno će na području Sisačko-moslavačke županije biti podijeljeno 150 grijalica stradalima koji još uvijek nisu dobili grijalice te 400 lopata za snijeg mještanima kontejnerskih naselja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime