VIDEO U sklopu Erasmus+ projekta 20 učenika Srednje škole Topusko praktičnu nastavu provelo u Italiji

747

Ekipa Radio televizije Banovina posjetila je Srednju školu Topusko i saznala više o Erasmus+ projektima koje škola provodi.

Projekt Zajedno stvarajmo nove prilike provodi se u partnerskoj suradnji s organizacijom UNISER iz Italije u sklopu kojega je 20 učenika ugostiteljskih i turističko-hotelijerskog programa provelo u pratnji dvojice nastavnika dvadesetodnevnu praktičnu nastavu u ugostiteljskim objektima na sjeveru Italije.

Porazgovarali smo i s učenicima i nastavnicima te saznali da im je bilo SJAJNO :)

U sklopu projekta Snaga je u nama – pokrenimo je 10 zaposlenika škole pohađa strukturirane tečajeve organizirane u pet europskih gradova (Firenza, Rim, Heraklion, Reykjavik i Nica).

Pomoću pohađanja tečajeva zaposlenici će usavršiti svoja znanja i vještine vezane uz poboljšanje zdravstvenih i sigurnosnih standarda u Srednjoj školi Topusko, poboljšanje kvalitete školskog ozračja i poboljšanje vještina upravljanja stresom kod učenika i zaposlenika škole.

Odobrena su sredstva za provedbu projekta Vježbom do uspjeha koji će biti proveden u suradnji s organizacijom BRAGA Mobility iz Portugala. 30 učenika svih programa škole provest će dva tjedna na praktičnoj nastavi u partnerskim ustanovama iz Brage u Portugalu.

Kroz priču nas je provela ravnateljica Srednje škole Topusko Željka Gajdek.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime