VIDEO U trostrukom sudaru u Sloveniji stradao i hrvatski autobus

4220

Hrvatski autobus, u kojemu je bilo 30 osoba, od čega 28 putnika, doživio je rano jutros tešku prometnu nesreću na autocesti od Ljubljane prema graničnom prijelazu s Austrijom Karavanke, ali na sreću bez teških posljedica.

Nesreću je zbog neprilagođene brzine, nešto poslije ponoći, izazvao svojim teretnim vozilom državljanin BiH udarivši u ogradu, nakon čega su su na njega naletjeli još jedno teretno vozilo te autobus s putnicima iz Hrvatske, prenose slovenski mediji.

Autobus je nakon sudara probio zaštitnu ogradu i dijelom prešao na suprotnu stranu autoceste prema Ljubljani, a putnike i vozače su nakon pola sata evakuirali vatrogasci te ih odveli u susjedni Šenčur, gdje su pričekali na dolazak drugog autobusa koji ih je odvezao prema odredištu.

VEZANE VIJESTI
U prometnoj nesreći poginulo dvoje ljudi

Unatoč strahovanju da bi u takvoj nesreći moglo biti žrtava,  pokazalo se je da u autobusu nitko nije bio ozlijeđen, dok su lakše ozljede doživjeli vozači teretnih vozila, javljaju lokalni mediji.

Zapovjednik prometne policije Kranj Zoran Kužet izjavio je kako je utvrđeno da je nesreću izazvao državljanin BiH koji je vozio teretno vozilo i da je uzrok neprilagođena brzina. Testovi na prisutost alkohola kod sve trojice vozača bili su negativni pa se događaj tretira kao prometni prekršaj.

VEZANE VIJESTI
Policija traga za nepoznatim počiniteljima, sumnjiče se za krađu

Autocesta iz Ljubljane prema Austriji bila je zbog nesreće zatvorena za promet više sati.

Hina

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here