VIDEO – Vodeći Urbact stručnjak projekta “CITY CENTRE DOCTOR” posjetio Petrinju

475

Kako istražiti i pokrenuti inovacije u centrima manjih gradova cilj je projekta “CITY CENTRE DOCTOR” čiji je vodeći Urbact stručnjak bio u službenom posjetu Petrinji.

Vodeći Urbact stručnjak projekta “CITY CENTRE DOCTOR” gospodin Wessel Badenhorst stigao je upravo u Petrinju, budući da je u fazi odabira gradova partnera za drugu fazu projekta zbog apliciranja na program međuregionalne suradnje URBACT, objašnjava Edisa Mašinović, projektna koordinatorica u Uredu Gradonačelnika Petrinje.

Vodeći partner na projekt je Šopron iz Mađarske, a uz njega tu su i pojedini gradovi iz Irske, Poljske, Italije i Španjolske. Cilj predmetnog projekta je istražiti i pokrenuti inovacije u centrima manjih gradova, kako bi se zadržali lokalni običaji, privukle tvrtke i stvorila radna mjesta suočavajući se sa izazovom kako središta manjih gradova mogu napredovati u sjeni velikih gradova.

Više od 500 gradova svih veličina uključenih je u URBACT program. U njemu su integrirani svi koji rade u gradu i za razvoj grada, a pogotovo je važna lokalna vlast. U “CITY CENTRE DOCTOR” uključeno je 11 gradova, kaže Katarina Ivančić iz petrinjske Razvojne agencije “Petra”.

Svoje dojmove o Petrinji, a pogotovo o mladima u ovom Gradu, ispričao nam je sam Wessel Badenhorst.

Prilikom posjeta Petrinji, vodeći Urbact stručnjak projekta “CITY CENTRE DOCTOR” gospodin Wessel Badenhorst susreo se s gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem, ostalim predstavnicima Grada, predstavnicima javnog i civilnog sektora nakon čega je obišao i uže središte Petrinje.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here