Prije točno godinu dana, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije obnovio je svoj vozni park sa 9, a u petak, 6. studenog u Velikoj Gorici je upriličena primopredaja još 5 novih sanitetskih vozila za prijevoz pacijenata na dijalizu.

Kada je riječ o spašavanju ljudskih života, kako unesrećenima, tako i djelatnicima hitne pomoći vrijeme doslovno ponekad može značiti život. Često negodujemo oko vremena koje je potrebno hitnoj pomoći da stigne do onoga kome je potrebna, a vjerojatno se rijetko pitamo imaju li s čim stići i imaju li dovoljno timova.

S navedenim se bori i Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije koji je, nakon prošlogodišnjih 9, dobio još 5 novih sanitetskih vozila za prijevoz pacijenata.

Županija je za njih izdvojila 1. 600. 000 kuna, osiguranih dijelom iz decentraliziranih, a dijelom iz sredstava županijskog proračuna. Trudimo se pomoći rad Zavoda , ali postoji veliki problem, a to je kronični nedostatak T1 timova, rekao je u Velikoj Gorici župan Stjepan Kožić. S njim se složio i ravnatelj Zavoda Davorin Gajnik koji se nada da će do povećanja broja timova ipak u dogledno vrijeme, doći.

A kako je izgledala primopredaja novih vozila, pogledajte u našem video prilogu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here