Više prevaranata uhićeno na području Zagreba, predstavljali se kao bankari pa krali

671
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare lažno se predstavivši kao bankar.
Naime, iz PU zagrebačke su izvijestili kako se sumnja da je za sada nepoznata ženska osoba krajem rujna 2019. godine telefonom kontaktirala oštećenu 90-godišnjakinju te joj se lažno predstavila kao zaposlenica banke navodeći da će na njenu adresu doći navodni kolega zaposlenik banke i zamijeniti krivotvorene novčanice koje oštećena ima u svom domu.
Krivotvorene novčanice, tada joj je rekla, zamijenit će za originalne novčanice strane valute. Oštećena je povjerovala prijevarnoj „priči“ osumnjičene te je na 23. rujna 2019. godine na njen kućni prag doista i došao osumnjičeni 41-godišnjak i lažno joj se predstavio kao zaposlenik banke, zbog čega ga je, povjerovavši mu, pustila u stan te na njegov zahtjev predala novac s kojim se on udaljio.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 38 000 kuna.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Radi istog kaznenog djela uhićeni 48-godišnjak i 46-godišnjakinja

Praćenjem takvih i sličnih kaznenih djela, policijski službenici s Črnomerca, prikupljajući informacije s terena, posumnjali su u moguću povezanost muškarca i žene s ovim djelom te započeli kriminalističko istraživanje.

-Policijski službenici su daljnjim radom potvrdili sumnju da je prema unaprijed stvorenoj namjeri nepripadne imovinske koristi, 14. listopada 2019. godine oko podneva, 46-godišnjakinja nazvala oštećenu 89-godišnjakinju, lažno se predstavivši kao zaposlenica banke te joj rekla kako će na njezinu adresu doći drugi zaposlenik koji će preuzeti novčanice zbog provjere serijskih brojeva, a nakon čega će joj novčanice biti vraćene. Oštećena je u to povjerovala pa je tako osumnjičenog 48-godišnjaka, koji se lažno predstavio kao zaposlenik banke i koji je nakon telefonskog poziva doista i došao na njezin kućni prag, pustila u dom. S obzirom na teško zdravstveno stanje oštećene, osumnjičeni je po ulasku sam došao do sobe u kojoj je oštećena ostavila novac, te ga otuđio – priopćili su iz PU zagrebačke.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 90.000 kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime