VLADA Negativno mišljenje o oporbenom prijedlogu zakona o braniteljima

69

Vlada je u četvrtak na sjednici dala negativno mišljenje na prijedlog 54 saborska zastupnika, mahom iz oporbe, da se Vladu zaključkom obveže da Saboru ponudi zakon koji bi objedinio sva braniteljska prava i imao bi ustavni karakter.

Ministar branitelja Predrag Matić kazao je kako prijedlog zaključka kojim bi se Vladu obvezalo da Saboru predloži donošenje Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji u kojem bi bila objedinjena sva njihova prava, kao i na izmjenu svih drugih zakona koji uređuju ta prava, Vlada ne može prihvatiti jer nije dovoljno potkrijepljen analizom i ocjenom stanja.

VEZANE VIJESTI
Nakon žestoke svađe, predstavnici Srba napustili Sabor

Također, dodao je Matić, Vlada je mišljenja da ne postoji pravni temelj da se Vladu obveže na predlaganje ustavnog zakona jer je za to potrebna ustavna osnova koja u sadašnjem Ustavu RH ne postoji.

Prije predlaganja takvog zakona najprije je potrebno promijeniti Ustav, kazao je ministar branitelja.

U izjavi novinarima uoči sjednice Vlade, Matić je odgovorio protupitanjem na pitanje novinara postoji li mogućnost da zbog današnje odluke Vlade dođe do još većeg zaoštravanja u odnosima s braniteljima.

VEZANE VIJESTI
Marinbrod: malo mjesto vrijednih ljudi

“Možemo li još više zaštriti odnose? Tu je policija oko mene, što još možemo zaoštriti. Šest mjeseci pokušavam dokazima argumentima, činjenicama, ali protiv laži i podmetanja… stari HDZ-ovski obrazac”, rekao je Matić.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here