U Vlahoviću održan komemorativni skup povodom 74. godišnjice pogibije Vasilja Gaćeše

625

U Vlahoviću, rodnom selu i kod spomenika u kojemu se nalaze posmrtni ostaci Vasilja Gaćeše, a u spomen na njegovu pogibelj 29. travnja 1942. godine, održan je komemorativni skup, i to u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Gline.

Vasilj Gaćeša narodnim herojem proglašen je 1944. godine, a predsjednik Udruge Miloš Branković kaže nam kako su se odlučili na organizaciju ovog skupa jer je Gaćeša u novijoj povijesti zaboravljen. Branković ističe i poruke komemorativnog skupa.

Na području Gline i okolice postoji 239 spomenika iz razdoblja NOB-a o kojima treba brinuti i koje treba obnoviti, rekao nam je zamjenik glinskog gradonačelnika iz redova srpske nacionalne manjine Đuro Stojić.

VEZANE VIJESTI
Okrugli stol povodom godine dana uspješnog rada

Komemorativnom skupu u Vlahoviću nazočio je i Milovan Bojčetić, potpredsjenik SABA-e RH i predsjednik Zajednice udruge antifašističkih boraca i antifašista SMŽ koji se zalaže, kako nam je rekao, da se mlade uči istini o antifašizmu.

Gaćeša je bio važna osoba za antifašistički pokret na Banovini, rekao nam je zamjenik sisačko-moslavačkog župana Bogdan Rkman i nastavio…

Dožupan Rkman iz Vlahovića je uputio i čestitku svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti povodom Uskrsa.

 

VEZANE VIJESTI
Tradicionalno druženje obrtnika u Taborištu

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here