Vozači prekršajima pune blagajne, policija ukupno zaustavila 218 osoba

1051

Sisačko-moslavačka policija provela je akciju nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu s petka na subotu, 21.,22. lipnja.

Kontrolirano je ukupno 194 sudionika u prometu i utvrđena su 22 prometna prekršaja od čega je ukupno 10 sudionika upravljalo vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća izmjerena koncentracija alkohola bila je 2,44 promila izmjerena kod 62-godišnjeg vozača.

U subotu, 22. lipnja je proveden nadzor brzine kretnja, vožnje pod utjecajem alkohola, poštivanja strane kretanja, razmaka između vozila, radnji vozilom u prometu.

Utvrđena su ukupno 24 prometna prekršaja, od čega se na ciljane prekršaje odnosi 18 prekršaja. Utvrđeno je 9 prekršaja vožnje brzinom od 10 do 30 km/h većom od dozvoljene, zbog čega su ovi vozači kažnjeni s 500 kuna, dok je kaznom od 1000 kuna kažnjen jedan vozača koji je vozilom upravljao brzinom od 30 do 50 km/h većom od dozvoljene.

Rekorder ove akcije bio je srpski državljanin, koji je upravljao osobnim automobilom marke Audi brzinom od 185 km/h.

Ispitivanju alkoholiziranosti za vrijeme akcije podvrgnuto je 24 vozača te niti jednom nije utvrđena nedozvoljena količina alkohola u organizmu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime